Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti vuokranantajalle. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Asunto on hallinnassasi irtisanomisajankohtaa seuraavan kalenterikuukauden loppuun saakka.

Täytä Irtisanomisilmoitus ja toimita se allekirjoitettuna.

Sovi sähkönmyyntiyhtiösi kanssa sähkösopimuksen päättämisestä tai sopimuksen siirrosta uuteen osoitteeseesi. Muutokset tulee pääsääntöisesti tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää.

Muista ilmoittaa myös vakuutusyhtiöllesi ja muille palveluntarjoajille muutostasi.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen voi tehdä osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus

Voit tehdä muuttoilmoituksen myös puhelimitse ma-pe klo 8-16  numerooon 0295 535 535 (pvm/mpm)

Pakkaa

Kerää mukaasi vain ne tavarat, jotka olet asuntoon muuttaessasi mukanasi tuonut tai asuntoon hankkinut. Esimerkiksi verhokiskojen nipistimet, kiinteät kattovalaisimet ja kodinkoneiden varusteet ovat Khmk Kiinteistöt Oy:n omaisuutta.

Siivoa asunto

Muuttaessasi pois asunto tulisi siivota sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vaativallekin uudelle asukkaalle. Mikäli siivous on kokonaan tai osittain laiminlyöty, siivouksen kustannukset veloitetaan asukkaalta. Hyvä nyrkkisääntö siivoukseen on siivota siten, kuin itse toivoisi uuden asunnon siivotun edellisen vuokralaisen jäljiltä.

Siivotessa tulisi kiinnittää erityishuomiota seuraaviin asioihin:

Keittiö

 • Kaapistot on puhdistettu sisältä ja ulkoa, pöytätasot ja kodinkoneet ovat puhtaat ja siistit.
 • Liesituuletin ja sen rasvasuodatin ovat puhtaat.
 • Pakastin ja jääkaappi ovat sulat ja puhtaat. Jääkaapin ja pakastimen ovet tulee jättää auki.
 • Tulppaa astianpesukoneelle tarkoitetut vesi- ja viemäriliitännät.

Kylpyhuone ja sauna

 • Vesikalusteet tulee pestä huolellisesti, ja lattiakaivot sekä hajulukot puhdistaa.
 • Kaikki pinnat, myös mahdolliset lauteet, tulee pestä.
 • Tulppaa pyykinpesukoneelle tarkoitetut vesi- ja viemäriliitännät.

Muut tilat

 • Kaikki pinnat (seinät, lattiat, sileäpintaiset katot, kiintokalusteet) tulee pestä ja puhdistaa tahroista.
 • Ikkunat pestään kaikilta pinnoilta. Jos ulkolämpötila on alle nolla astetta, pestään ikkunoista vain sisimmät puitteet molemmin puolin.
 • Asuntoon ei saa jäädä roskia tai asunnon perusvarustuksesta poikkeavaa tavaraa.
 • Oleskelupiha tai parveke sekä varastotila tulee tyhjentää tavarasta sekä siistiä.
 • Kaikki huoneistossa muuttohetkellä olevat kiinteät valaisimet ml. kodinkoneiden valaisimet tulee olla toimintakuntoisia.

Mahdolliset asumisen aikana syntyneet viat tai puutteet tulee korjata ennalleen ennen muuttoa. Voit sopia taloyhtiön kiinteistönhoitajan kanssa vikojen korjauksesta.

Sovi muuttotarkastus

Kiinteistöhuolto tarkistaa asunnon kunnon ja siisteyden ennen vuokrasopimuksen päättymistä. Normaalista asumisesta johtuva kuluminen tai erilaiset vähäiset taulujen tai vastaavien kiinnitysjäljet eivät ole este hyväksytylle muuttotarkastukselle. Mikäli muuttotarkastuksen yhteydessä havaitaan puutteita siivouksessa, kodinkoneiden vesi- ja viemäriliitäntöjen tulppauksessa, merkittäviä puutteita tai vikoja pintojen, kiintokalusteiden tai vesikalusteiden kunnossa tai jotakin varustukseen kuuluvaa puuttuu tai asuntoon tai taloyhtiön alueelle on jätetty sinne kuulumatonta tavaraa, laskutetaan vuokralaista kirjattujen puutteiden ja vikojen mukaisesti erikseen.

Luovuta avaimet

Voit luovuttaa kaikki asuntoon liittyvät avaimet muuttotarkastuksen yhteydessä kiinteistöhuollolle. Muista palauttaa myös autopaikan avaimet! Mikäli avaimia ei palauteta tai osa avaimista puuttuu, laskutetaan vuokralaiselta asunnon lukkojen sarjoituksen kulut.