Tarjotun asunnon vastaanottaminen

Tarjoamme asuntoja asuntohakemuksen perusteella. Tarjotun asunnon voit vuokrata maksamalla vakuusrahan, allekirjoittamalla vuokrasopimuksen ja toimittamalla todistuksen kotivakuutuksesta. Asunnon näytöstä voit sopia kiinteistöhuollon kanssa.

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Varaa etukäteen aika toimistollemme vuokrasopimuksen tekemiseksi tai sovi sopimuksen allekirjoittamisesta isännöitsijän kanssa. Vuokrasopimukseen tarvitaan aina kaikkien sopijapuolten allekirjoitukset. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Varaa mukaasi tosite maksetusta vuokravakuudesta.

Tee sähkösopimus

Tee sähkönmyyntisopimus haluamasi sähköyhtiön kanssa. Huolehdi, että sähkösopimus on voimassa, kun muutat asuntoon. Sähkösopimuksen kytkentäaika voi olla jopa kaksi viikkoa.

Tee kotivakuutus

Vuokralainen sitoutuu vuokrasopimuksen allekirjoittaessaan ottamaan kotivakuutuksen, sisältäen myös vastuu-ja oikeusturvavakuutuksen, huoneistoonsa. Khmk Kiinteistöt Oy on vakuuttanut asuinkiinteistön (talo ja sen rakenteet) omaan lukuunsa, mutta omaa irtainta omaisuuttasi yhtiön ottama vakuutus ei vahingon sattuessa korvaa. Kotivakuutuksesta saat turvaa tilanteessa, jossa omassa huoneistossasi on sattunut vahinko, tai esimerkiksi naapurihuoneistossa sattunut vahinko tuhoaa omaisuuttasi.

Tee muuttoilmoitus

Maistraatille on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy mm. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti. Muuttoilmoitus on hyvä tehdä myös Postille, jotta postisi löytävät jatkossakin sinun laatikkoosi. Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisesti Postin verkkosivuilla osoitteesta https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/

Tee asumistukihakemus, jos olet tukeen oikeutettu

Lisätietoja asumistuesta saat Kelalta http://www.kela.fi/asumisen-tuet

Avainten luovutuksesta

Avaimet luovutetaan vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Pura muuttokuorma ja asetu taloksi

Jos havaitset puutteita asunnon kunnossa tai vakiovarustuksessa, ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan mahdollisimman pian. Tarkista palovaroittimen kunto heti muuttaessasi. Muutossa mahdollisesti syntynyttä jätettä ei saa jättää lojumaan taloyhtiön yleisiin tiloihin.

Tutustu uuteen asuntoosi

Perehdy asuntosi kodinkoneiden käyttöohjeisiin ja pyydä tarvittaessa apua kiinteistönhoitajalta. Tutustu taloyhtiön yhteisiin tiloihin ja niiden käyttöön. Esimerkiksi pesutuvan ja saunan vuorot varataan taloyhtiökohtaisesti joko suoraan tilassa olevaan varauskirjaan tai kiinteistönhoitajan kautta. Tutustu taloyhtiön turvaohjeisiin ja pelastussuunnitelmaan.